Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Χ.Α.Α.---Παιχνιδι στον κενο χωρο...

Εν αρχη ην το... Totaal Voetbal . Το περιφημο ολοκληρωτικο ποδοσφαιρο! το συστημα στο οποιο καθε ποδοσφαιριστης ανα πασα στιγμη μπορει να παιξει σχεδον σε ολες τις θεσεις. Αν δηλαδη σε καποιο χρονικο σημειο καποιος παικτης βρεθει εκτος θεσης, καποιος αλλος σε χρονο ρεκορ θα παει στη θεση του ωστε η ομαδα να συνεχισει να διατηρει τον σχηματισμο που θελει ο προπονητης.Αυτος που το καθιερωσε και το εκανε γνωστο σε ολοκληρο τον ποδοσφαιρικο κοσμο ηταν ο Ρίνους Μίχελς.


Ο περίφημος... κενός χώρος
 Η θεση του Κρόιφ στο γηπεδο ηταν... θεωρητικα στο κεντρο της επιθεσης. Στην πραξη ομως ο Ολλανδος αγωνιζοταν σε ολο το γηπεδο προσπαθωντας να κανει ζημια στον αντιπαλο ειτε δημιουργωντας ειτε εκτελωντας. Οι συμπαικτες του κινουνταν συνεχως για να καλυπτουν τους χωρους που αφηνε με αποτελεσμα οι αντιπαλοι να... μπερδευονται!  
 Ουσιαστικα το "ολοκληρωτικο ποδόσφαιρο" ζουσε και ανεπνεε μονο μεσα απο τους κενους χωρους. Συγκεκριμενα το συστημα απαιτουσε να καλυπτονται αμεσα οι κενοι χωροι απο την μετακινηση καποιου παικτη αλλα και ανα πασα στιγμη να δημιουργουνται νεοι.

στο χ.α.α. αυτη την εποχη η μπαλα ειναι στα ποδια των τραπεζων!ολοι παρακολουθουν τις τραπεζες!ποιος ομως καλυπτει τους κενους χωρους;
πολλες απο τις  υπολοιπες μετοχες οι οποιες δεν συγκεντρωνουν τα φωτα της δημοσιοτητας ειναι στο στοχαστρο των ξενων!οχι εδω κ εβδομαδες αλλα εδω κ πολλους μηνες!!γι αυτο κ οταν τα νεα για την ελλαδα δεν ειναι θετικα δεν βγαινουν μεγαλες πωλησεις στις εταιρειες αυτες, ακομα κ αν οι ξενοι τις υποβαθμιζουν!βγαινουν επιθετικες πωλησεις κατα βαση στις τραπεζες!

ειμαστε τυχεροι που οι τραπεζες ειναι σε τοσο ασχημη κτασταση!κ αυτο γιατι οι τραπεζες ειναι το φραγμα που κραταει υποτιμημενες κ τις υπολοιπες εταιρειες!εχω ηδη γραψει καποιο θεμα για τον τιτανα!συντομα θα ακολουθησουν κ αλλα για μετοχες  οχι πανω απο 10 ομως!καθε μια οταν θα κρινω οτι ειναι καταλληλη στιγμη κ εποχη!το ξερετε οτι υπαρχουν μετοχες οι οποιες ειναι ηδη εδω κ μερες πανω απο τον κμο200 ημερων;οτι ο κμο100 ημερων τους δειχνει οτι ισως συντομα σπασει ανοδικα αυτον των 200ημερων;
η χρεοκοπιες των τραπεζων ειναι αυτες μας επιτρεπουν κ μας δινουν χρονο να ψαξουμε την υπολοιποη αγορα για εταιρειες  οι οποιες θα εχουν αμυντικη συμπεριφορα οταν η αγορα θα πιεζεται κ θα εχουν υπεραποδοση οταν η αγορα θα κινειται ανοδικα!δεν υπαρχουν τετοιες εταιρειες;;;
ετσι νομιζετε;;;
αυτες οι μετοχες ειναι μεν υποτιμημενες αλλα δεν εχουν καταρρευσει!οι λογοι ειναι τρεις:
1)οι ξενοι οσο κ αρνητικοι κ αν ειναι για την ελλαδα δεν βγαζουν δυνατες πωλησεις στις μετοχες αυτες!
2)δεν υπαρχουν πολλοι προθυμοι να σορταρουν τις μετοχες αυτες οσο κ ασχημα κ αν ειναι τα πραγματα!
3)σιγουρα για να κρατιουνται σε καποια υποφερτα επιπεδα οι μετοχες αυτα τα τελευταια 2-3 χρονια  υπαρχουν πιο πολλοι σταθεροι αγοραστες απο καθε αλλη κατηγορια μετοχων!

τα φωτα ειναι στις τραπεζες!οι παικτες ομως δειχνουν να παιζουν αθορυβα το παιχνιδι τους στο κενο χωρο , μακρια απο τα φωτα της δημοσιοτητας!
αν η ανοδικη κινηση που βλεπουμε ειναι μακροχρονια τοτε ολα καλα!αν ειδαμε πατο δηλαδη τοτε οντως ολα καλα...
αν ομως δεν εχουμε δει ακομα πατο, τοτε το παιχνιδι στον κενο χωρο θα αποκτησει ακομα πιο μεγαλη σημασια!!
μην κοιτατε τις τραπεζες!κοιτατε εκει που δειχνουν να κοιτανε κ οι υπολοιποι μεγαλοι παικτες , σε κλαδους μακρια απο τον τραπεζικο!!
συντομα θα παρουσιασω νεα εταιρεια!!

ξερω οτι οι πιο πολλοι μαλλον θα διαφωνησετε!κ αυτο για εχετε βραχυπροθεσμη εικονα της αγορας!!
κανενας δεν ενδιαφερετε ποια για τις τραπεζες!!το οτι ζητουν τοσα πολλα κεφαλαια κ χρειαζεται να κανουν ραλι για να βρουν υποψηφιους επενδυτες να μπουν στις αυξησεις μαλλον αυτο δειχνει!αν υπηρχε πραγματικο ενδιαφερον για τις τραπεζες ουτε θα ειχαν κατρακυλησει μεχρι εδω ουτε θα χρειαζονταν βοηθειες για να πεισουν υποψηφιους επενδυτες να μπουν στις αυξησεις..

οποιος εχει χρονο κ διαθεση ας ριξει μια ματια σε μελλοντικες σκεψεις για εταιρειες που νομιζω οτι υπαρχουν σταθεροι αγοραστες , οσο ασχημα κ αν ειναι τα πραγματα στην ελλαδα!!

αυτη την εποχη ζουμε το εξης μοναδικο φαινομενο:
εχουμε εταιρειες με αμυντικα στοιχεια στην πτωση κ επιθετικα στοιχεια στην ανοδο!
συντομα θα σας πω για μια απο αυτες!κ συνολικα δεν ειναι πανω απο 10!

ελατε να παιξουμε στον κενο χωρο...
ειτε εχουμε δει πατο ειτε οχι...        






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου